ΜΕΝΟΥ

Pages

Πανακότα



Ελαφρύ γλυκό για τους λάτρεις της πανακότας.

 









Υλικά
  • 7 φύλλα ζελατίνης
  • 400 ml γάλα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Σιρόπι φράουλα, καραμέλα ή σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπωλ με κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει. 
  • Βράζουμε το γάλα μαζί με τις κρέμες και ανακατεύουμε απαλά. 
  • Όταν αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. 
  • Ανακατεύουμε να λειώσουν. 
  • Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια στο ψυγείο για 4-6 ώρες να πήξει.

Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας.

Για πανακότα σοκολάτας λειώνουμε μια πλάκα κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε στο μίγμα κρέμας και γάλακτος.

 

Πηγή - delicieuses.forumotion.net