ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριγκατονι με κοτομπουκιές & σάλτσα γιαουρτιού


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μάρω Φασουλή
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά
  • 360 γρ. ριγκατόνι
  • 200 γρ. κοτομπουκιές Ifantis

Για το πανάρισμα
  • 1 αβγό
  • ½ φλ. σουσάμι

Για τη σάλτσα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο Δωδώνη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (3 εκ.)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 4 ντοματίνια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πράσινο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν.
  • Χτυπάμε το αβγό. Βουτάμε τις μπουκιές του κοτόπουλου στο αβγό και μετά πανάρουμε στο σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Βάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι, 2 σκελ. σκόρδο, τα ντοματίνια, το τζίντζερ και χτυπάμε όσο να διαλυθεί το τζίντζερ.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε.
  • Κόβουμε κυβάκια την πιπεριά Φλωρίνης και την σοτάρουμε με λίγο λάδι και 1 σκελ. σκόρδο.
  • Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα που χτυπήσαμε στο μίξερ και το πράσινο πιπέρι.
  • Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα ριγκατόνι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε της κοτομπουκιές τις οποίες κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

Πηγή - Chef On Air