ΜΕΝΟΥ

Pages

Συνταγή πεντανόστιμο παγωτό βανίλια


Δροσιστική απόλαυση με γεύση βανίλιας










Υλικά
  • 1 φύλλο ζελατίνη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. ζάχαρη δεξτρόζη ή ζαχαρίνη (ζάχαρη διαίτης)
  • 35 γρ. άπαχο γάλα σε σκόνη
  • 4 κρόκοι αβγών ή
  • 2 αβγά ολόκληρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 στικ βανίλια


Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολάκι αφήνω τη ζελατίνη να μαλακώσει με λίγο κρύο νερό. 
  • Χύνω το γάλα σε μεγάλη κατσαρόλα ή στην χύτρα. 
  • Προσθέτω τη μισή ζάχαρη (125γρ.), τη ζαχαρίνη και το γάλα σκόνη και ζεσταίνω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας. 
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την υπόλοιπη ζάχαρη (125γρ.) με τους κρόκους ή τα ολόκληρα αβγά. 
  • Μόλις βράσει το γάλα, το κατεβάζω, προσθέτω τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα και προσθέτω και τη ζελατίνη που έχω στραγγίσει και τελευταία τη βανίλια.
  • Ανακατεύω μερικές γύρες να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 
  • Αν δεν έχει πήξει ακόμη η κρέμα, την αφήνω να σιγοβράσει 10' ακόμη. 
  • Μεταφέρω το μείγμα σε ανοξείδωτο σκεύος και το αφήνω στο ψυγείο για 1-2 μέρες. 
  • Την επομένη, προσθέτω στο παγωτό την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω ζωηρά. 
  • Αφήνω το παγωτό μέσα στο ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη.


Πηγή - PastryChef.gr