ΜΕΝΟΥ

Pages

Barbecue sauce

Μία καυτερή σάλτσα για να συνοδεύσετε τα ψητά σας.











Υλικά
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ.πάστα ντομάτας
  • 1/2 φλ ξύδι
  • 2/3 φλ ξηρό άσπρο κρασί
  • 2/3 φλ. γουόστερσιαγιαρ σος (worcestershire sauce)
  • 1/4 κ.γλυκού θυμάρι ( αν βρείτε φρέσκο ακόμα καλύτερα)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. μέλι
  • 1 κ.γλυκού μουστάρδα (σκόνη)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ταπάσκο (tabasco sauce) όσο θέλετε



Εκτέλεση
  • Βάζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σωταριστούν μέσα στο ελαιόλαδο.
  • Βάζετε τη ντομάτα και το ξύδι.
  • Προσθέτετε το κρασί, worcestershire sauce,tapasco,δάφνη, θυμάρι,μέλι, αλάτι, πιπέρι,μουστάρδα.
  • Αφήνετε πάνω σε μέτρια φωτιά για περίπου 12 λεπτά.Αφήνετε να κρυώσει καλά.
  • Μπορείτε να βάλετε το κρέας που θέλετε να μαρινάρετε από το βράδυ.
  • Στραγγίζετε και βάζετε πάνω στη σχάρα.
  • Συνεχίζετε να βάζετε πάνω στο κρέας καθώς ψήνετε.


Πηγή - radicio.com