ΜΕΝΟΥ

Pages

Σορμπέ ροδάκινο

Δροσιστικό γλύκισμα με ευχάριστη γεύση και χαμηλά λιπαρά



 





Υλικά για 4-6 άτομα
  • 500 γραμμάρια ροδάκινα καθαρισμένα
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό απο 1/2 λεμόνι
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο



Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. 
  • Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
  • Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με το ροδάκινο ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο. 
  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

Πηγή - sidagi.gr