ΜΕΝΟΥ

Pages

Αχλάδια με σοκολάτα


Ένα  γρήγορο και απλό γλύκισμα για όλες τις ώρες.


 







Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1/4 κούπας σιρόπι κομπόστας
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 1 κούπα καρύδια καβουρντισμένα, χοντροκομμένα
  • 6 μισά αχλάδια κομπόστα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος ή 300 γρ. κρέμα σαντιγύ
  • λίγη βανίλια
  • κερασάκια κόκκινα μαρασκίνο


Εκτέλεση

  • Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με τη γλυκόζη και το σιρόπι σε μπεν μαρί.
  • Ανακατέψτε τα κομμένα καρύδια, αφήστε να κρυώσει.
  • Στο μεταξύ, στραγγίστε και τοποθετήστε από μισό αχλάδι κομπόστα σε 6 ποτήρια σαμπάνιας ή κρυστάλλινα μπολ.
  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη και λίγη βανίλια.
  • Ανακατέψτε απαλά 1 κούπα σαντιγύ με το μίγμα σοκολάτας και των καρυδιών.
  • Μοιράστε το μίγμα στα 6 ποτήρια καλύπτοντας τα αχλάδια.
  • Γαρνίρετε με ροζέτες από σαντιγύ και καβουρντισμένα μισά καρύδια. Βάλτε στο κέντρο από ένα κερασάκι μαρασκίνο.

Πηγή - Vefa's House