Μπορείτε να προσθέσετε για να τονίσετε λιγάκι τη γεύση της κρέμας, 1 πρέζα τζίντζερ ή κανέλα.
Υλικά
- 1 κ.σ. σιμιγδάλι
- 4 κ.γλ. ζάχαρη
- 300 ml γάλα σόγιας
- 1 κλωναράκι φυσική βανίλια (ή στικ)
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη και προσθέτω λίγο-λίγο 100ml από το γάλα σόγιας.
- Ανακατεύω ζωηρά.
- Ανάβω το μάτι σε μεσαία φωτιά και ζεσταίνω την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη δημιουργηθούν γρομπαλάκια.
- Όταν πια η κρέμα μου αρχίζει να πήζει, προσθέτω και τα υπόλοιπα 200ml από το γάλα σόγιας μαζί με τη φυσική βανίλια ή το στικ και συνεχίζω το ανακάτεμα για ακόμα 10'-15', μέχρι η κρέμα μου να αποκτήσει την πυκνότητα και υφή που επιθυμώ.
Σερβίρω την κρέμα μου σαν επικάλυψη ή συνοδευτικό σε διάφορα κέικ, πουτίγκες κλπ..
Πηγή - PastryChef.gr