ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουρέκια με μανιτάρια

Μπουρεκάκια που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.






 




Υλικά για 6-8 άτομα
  • 4 λωρίδες μπέικον
  • 350 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 6 φύλλα ζύμη έτοιμης σφολιάτας
  • Αλατοπίπερο


Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβετε το μπέικον και τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια. 
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και την πάπρικα για 3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. 
  • Προσθέτετε το μπέικον και τηγανίζετε για 3 λεπτά ακόμη. 
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 5 λεπτά ακόμη ή ώσπου να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  • Αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε το μείγμα σε μπολ. 
  • Το αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει εντελώς. Ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτας και χωρίζετε σε 4 στρογγυλά κομμάτια (10 εκ. διαμέτρου το καθένα).
  • Τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν, για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ευκολότερα.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  • Βάζετε σε κάθε κομμάτι της ζύμης από 1 κουταλιά γέμιση με το μπέικον και τα μανιτάρια και σηκώνετε τις άκρες της ζύμης από 4 πλευρές προς τα επάνω.
  • Τις κολλάτε μεταξύ τους, πιέζοντας τες με υγρά δάχτυλα. 
  • Ψήνετε τα μπουρέκια στον φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή ώσπου η ζύμη να ροδίσει.


Πηγή - sidagi.gr