ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοκεφτέδες με μάραθο.

Συνοδεύουμε με λευκό κρασί και δροσερή σως από γιαούρτι





Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

 


Υλικά 
Για τους πατατοκεφτέδες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένα=
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2/3 φλιτζάνια τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για το τηγάνισμα
  • αλεύρι και ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ταυτόχρονα το κρεμμύδι με το λάδι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά (ίσα να στεγνώσει λίγο και να γλυκάνει).
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όσο είναι ζεστές.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μυρωδικό και το σοταρισμένο κρεμμύδι, ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αυγό, τη φρυγανιά και το αλεύρι ώστε το μείγμα να είναι τόσο πηχτό που να πλάθεται.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
  • Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι, πασπαλίζουμε 30 περίπου πλακέ κεφτέδες, διαμέτρου 6 εκατοστών.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 δάχτυλο λάδι.
  • Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά και 1-2 λεπτά από την άλλη.
  • Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους συνοδεύουμε με το ντιπ κάππαρης και μαρουλοσαλάτα.

Συνοδέψτε με ντιπ τυρί με γιαούρτι.

Πηγή - sidagi.gr