ΜΕΝΟΥ

Pages

Nτιπ πιπεριάς


Μια αλοιφή που τη σερβίρουμε με το ποτό μας, μαζί με διάφορα αλμυρά και λαχανικά.







Συνταγή : radicio.com
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, ψήσιμο 15΄, αναμονή 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά

  • 3 πιπεριές Φλώρινας ψητές
  • 1 κούπα φέτα τριμμένη
  • 1 κούπα κατίκι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
  • ¼ κούπας λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ψήνω στο φούρνο τις πιπεριές στους 200ο για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
  • Τις βάζω αμέσως σε πλαστική σακούλα και τις κλείνω. 
  • Τις αφήνω για κανένα μισάωρο να φουσκώσει η φλούδα και τiς ξεφλουδίζω εύκολα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να βγαίνει η φλούδα τους.
  • Τις βάζω στο μπλέντερ με το σκόρδο και το λάδι και τις κτυπώ αρκετά να πολτοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια ρίχνω στο μπλέντερ τα τυριά και διορθώνω τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. 
  • Χτυπώ για λίγο ακόμα να γίνει αλοιφή.

Πηγή - radicio.com