menu22

Τραγανές τηγανητές πατάτες

Τραγανές πατάτες για όλες τις ώρες.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • Ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πάπρικα Καπνιστή

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και σκεπάζουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και κόβουμε σε χοντρά και ακανόνιστα κομμάτια. Τηγανίζουμε τις πατάτες στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. 
  • Αλατίζουμε αμέσως τις πατάτες έτσι ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν το αλάτι όσο είναι ακόμα ζεστές. Καρυκεύουμε με καπνιστή πάπρικα αν το επιθυμούμε.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου