
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15', Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φιλέτα σολομού
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μυρωδικών της αρεσκείας μας (μαϊντανός, βασιλικός, μέντα, δυόσμος ή μείγμα αυτών)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τα φιλέτα σολομού και τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. τα αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τους περνάμε σε σουβλάκια τα οποία ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βάζουμε στο μούλτι τα μυρωδικά της αρεσκείας μας, προσθέτουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο, την ξαλμυρισμένη κάππαρη και τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα υλικά μερικές φορές, με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε να προκύψει μια «σάλσα» σαν χοντροκομμένο πέστο.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σάλτσα σε μπολ δίπλα, ώστε να βάζει ο καθένας όσο θέλει.
Συνοδεύουμε με μια απλή ντοματοσαλάτα.
Πηγή - Γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου