menu22

Παραδοσιακή συνταγή Μακεδονικής μαγειρίτσας

Παραδοσιακή συνταγή Μακεδονικής μαγειρίτσας.







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 Ανρίσια συκωταριά
  • Έντερα από αρνάκι (Προαιρετικά)
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 ματσάκι πράσινα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι, μαυροπίπερο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 3 με τέσσερα κουτάλια της σούπας ρύζι καρολίνα (Μπορείτε αντι για ρύζι να βάλετε φιδέ)
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση
  • Πλένουμε τη συκωταριά και τα έντερα πολύ καλά. Μπορείτε να τα αφήσετε μέσα σε ξύδι ώστε να πλυθούν ακόμη πιο σωστά.
  • Αφού τα πλύνουμε, τα ζυματίζουμε και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τον άνηθο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια μας. Τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τα ψιλοκομμένα έντερα και ξανασωτάρουμε. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδό μας και τουλάχιστον έξι ποτήρια νερό. Αφήνουμε να βράσει το μίγμα για μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρυζάκι μας και κλείνουμε το μάτι όταν βράσει και το ρύζι.
  • Χτυπάμε καλά τα ασπράδια των δύο αυγών. Προσθέτουμε τους κρόκους και ξαναχτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια μας και ανακατεύουμε το μίγμα. Στη συνέχεια σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από τη μαγειρίτσα μας.
  • Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη.
  • Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μαγειρίτσα, είναι πεντανόστιμη. Εάν σας μείνουν έντερα μπορείτε να κάνετε και γαρδουμπάκια με σπανάκι στο φούρνο.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου