menu22

Κέικ σοκολάτας με καφέ

Γλυκό κέικ με γεύση σοκολάτας και καφέ








Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το κέικ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο μόκα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο καφέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά σούπας ρούμι
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα

Εκτέλεση
Για το κέικ
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
  • Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει, το σκεπάζουμε με γλάσο μόκα και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.

Για το γλάσο μόκας
  • Για να φτιάξουμε το γλάσο μόκας, αναμειγνύουμε και χτυπάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο
  • καφέ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και μια κουταλιά της σούπας ρούμι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου