Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για την σαλάτα
- 1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φύλο δάφνης
- λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
- 1 κιλό χταπόδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για τη βινεγκρέτ
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
Εκτέλεση
- Βράζετε το χταπόδι με ένα φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.
- Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες.
- Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με την βινεγκρέτ σος. Από πάνω τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου