menu22

Παέγια

Μία Ισπανική συνταγή στο τραπέζι σας.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 12 γαρίδες μεσαίες
  • 1 σουπιά καθαρισμένη κομμένη μικρά κομμάτια
  • 2 καλαμάρια καθαρισμένα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 κιλό μύδια
  • 1 λουκάνικο σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. αρακά
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
  • 6-7 κλωστές σαφράν
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με το λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τα λουκάνικα, τη σουπιά και τα καλαμάρια και στη συνέχεια τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το σαφράν. 
  • Ρίχνουμε και τον ζωμό κότας. Προσθέτουμε τα μύδια και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Ελέγχουμε αν τα υλικά μας είναι σχεδόν βρασμένα, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο επιπλέον ζωμό ή νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε αμέσως.

Παέγια (Ρaella)
  • Το πιο γνωστό, ίσως, ισπανικό πιάτο. Ρύζι αρωματισμένο με σαφράν και συνδυασμένο με πολλά και διαφορετικά ψαρικά ή κρεατικά και λαχανικά σε ένα ειδικό τηγάνι με χερούλια που λέγεται παέγια.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου