menu22

Κεφτεδάκια πολίτικα

Δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο κεφτέ!









Συνταγή : Εύη Βουτσινά
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμότερο από ελιά, διπλοπερασμένος από τη μηχανή του κιμά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 μάτσο δυόσμος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με 1½ φλιτζάνι βραστό νερό. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο, μέχρι να μαλακώσει, να απορροφήσει το νερό και να κρυώσει. 
  • Το βάζουμε τότε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, δυόσμο και λάδι) και τα ζυμώνουμε καλά-καλά να ενωθούν. 
  • Αν το μείγμα είναι σφιχτό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτο. Δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει. 
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πιέζουμε λίγο να γίνουν πλακέ, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν και στο εσωτερικό τους. Συνοδεύουμε με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.

Συνοδεύουμε με
  • Ενα ωραίο ελληνικό Merlot θα συνοδεύσει με υπερηφάνεια τα κεφτεδάκια μας. 

Πηγή -  γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου