menu22

Σπαράγγια με βινεγκρέτ μουστάρδας και βραστά αυγά

Ένα φοβερό σαλατογεύμα που μπορείτε εύκολα να πάρετε μαζί σας στη δουλειά. Κατάλληλο για όσους κάνουν διατροφή ενόψει καλοκαιριού.





Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 10 σπαράγγια καθαρισμένα
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι,κοπανισμένο (προαιρετικά)

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας (η 1 κουταλιά μπορεί να είναι με σιναπόσπορο) 70 ml ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί

Εκτέλεση

  • Σε μια μέτρια αλλά βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαράγγια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε κάθε σπαράγγι στα δύο κατά μήκος και τα απλώνουμε σε πιατέλα. Βγάζουμε τους κρόκους από τα αυγά και τους πολτοποιούμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. 
  • Ψιλοκόβουμε και τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους μαζί με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το ροζ πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα σπαράγγια. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε με ψωμί. 

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου