menu22

Aloo Palak

Μία μοναδική Ασιατική συνταγή στο τραπέζι σας.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
  • 400 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές κάρι μέτριο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
  • 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι


Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το κάρι ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια το μπαχάρι και το μπούκοβο.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 επιπλέον λεπτά και προσθέτουμε το ξίδι. Βάζουμε τις πατάτες και, αφού τις σοτάρουμε για λίγο, ρίχνουμε το νερό, αλατίζουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες. Σερβίρουμε με λίγο ρύζι basmati.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου