menu22

Μαγειρίτσα Θεσσαλίας

Παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας από τη Θεσσαλία.







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά

  • 1 κιλό συκωταριά αρνίσια πλυμένη και ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κούπα φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Έπειτα ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε στη συκωταριά την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα μαζί με το αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα.
  • Λίγο πριν κατεβάσουμε από την εστία προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό ακόμη.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου