ΜΕΝΟΥ

Pages

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι & κρόκο Κοζάνης



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Τασούλα Κουφοπούλου
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 6 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γρ, ζάχαρη
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 10-12 στήμονες κρόκου Κοζάνης
  • 1 κ.γ. ελάιο πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

  • Φέτες πορτοκαλιού
  • φέτες λάιμ

Τρόπος παρασκευής

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμο πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το χονδρό σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στο τέλος ρίχνουμε το έλαιο πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε τους στήμονες κρόκου Κοζάνης με λίγο νερό και τους προσθέτουμε στο μείγμα του χαλβά.
  • Έπειτα βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα τον αφήνουμε να κρυώσει και τον βαζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Ξεφορμάρουμε τον χαλβά βάζουμε από πάνω φέτες πορτοκαλιού, φέτες λάιμ και σερβίρουμε.

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου