
Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για ένα ταψί διαμ. 23 Χ 32εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για το ραβανί
- 360 σιμιγδάλι χονδρό
- 175γρ. βούτυρο LURPAK
- 6 αβγά μέτρια
- 220γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 2 λεμόνια και το χυμό από 1
- 150γρ, αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
- 30-40γρ. αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα
Για το σιρόπι
- 500γρ. ζάχαρη
- 500γρ. νερό
- το χυμό ενός λεμονιού
- φλούδα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Για το ραβανί
- Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέτετε σταδιακά το σιμιγδάλι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνετε το ταψί σας και ρίχνετε μέσα το γλυκό. Καρφώνετε σε πλάγια παράταξη αμύγδαλα σε απόσταση 5 δάχτυλα το ένα από το άλλο, έτσι ώστε όταν θα κόψετε μετά το γλυκό σε ρόμβους να πέφτουν στο κέντρο τους.
- Ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνειά του. Για να βεβαιωθείτε, βυθίστε τη λάμα ενός μαχαιριού, πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Ετοιμάζετε το σιρόπι
- Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού για 5-6 λεπτά. Αφαιρείτε τη φλούδα. Χαράζετε το γλυκό σε ρόμβους και το περιχύνετε ζεστό με ζεστό σιρόπι κρατώντας μια μικρή ποσότητα σιροπιού.
- Όταν απορροφήσει το γλυκό το σιρόπι του, το ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα, για να καραμελώσει η επιφάνεια του.
- To βγάζετε από το φούρνο και το περιχύνετε με το σιρόπι που κρατήσατε. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μόνο τότε σερβίρετε.
Πηγή - Sweetly
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου