
Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου.
Μερίδες : Για ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ. 24εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 πορτοκάλι
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο
- 140γρ. κορν φλάουρ
- 150γρ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- γλυκό κουταλιού πορτοκάλι σε φέτες
Εκτέλεση
- Μπήγετε ένα μικρό μαχαίρι σε 5-6 σημεία του πορτοκαλιού και το βράζετε σε νερό για 15 λεπτά τουλάχιστον να μαλακώσει καλά.
- Το κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τυχόν κουκούτσια και μετά το κόβετε στα τέσσερα. Βάζετε τα κομμάτια σε μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το πολτοποιείτε.
- Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταίνετε και στο μεταξύ διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό. Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το γάλα το διαλυμένο κορν φλάουρ και το πολτοποιημένο πορτοκάλι και ξεκινάτε να ανακατεύετε σταθερά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Την αδειάζετε σε γυάλινο πυρίμαχο ταψάκι και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετε το γλυκό προσθέτοντας από πάνω φέτες από γλυκό πορτοκάλι με το σιρόπι του.
Σημείωση
- Αν προτιμάτε μπορείτε να μοιράσετε το γλυκό σε ατομικά μπολ και να το σερβίρετε προσθέτοντας το γλυκό πορτοκάλι την τελευταία στιγμή.
Πηγή - Sweetly
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου