
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ γάλα
- 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι, κατά βούληση
- μαύρο πιπέρι, τριμμένο, κατά βούληση
- 2 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να δέσει.
- Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (από τη θερμότητα της σάλτσας).
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Μοιράζουμε τις πατάτες στις 12 θήκες και ρίχνουμε με το μείγμα τυριού πάνω από τις πατάτες.
- Ψήνουμε τα μάφινς στο προθερμασμένο φούρνο, για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου