menu22

Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, φρέσκο βασιλικό και φέτα

Λαχταριστή πρόταση για γαριδομακαρονάδα.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το τελείωμα του πιάτου
  • 400 γρ. λιγκουίνι βρασμένα
  • 180 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 10 γρ. ούζο
  • 190 γρ. σάλτσα ντομάτα - γαρίδα
  • 50 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ φέτα
  • 15 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 γρ. πιπεριές τσίλι, φέτες
  • 2 γρ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα ντομάτα – γαρίδα (για 1500 γρ.)
  • 500 γρ. κελύφη γαρίδας
  • 1000 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 1000 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. καρότο, χοντρές φέτες
  • 100 γρ. κρεμμύδι, φέτες
  • 7 γρ. μαραθόσπορος
  • 10 γρ. βασιλικός φρέσκος

Εκτέλεση

Για το τελείωμα του πιάτου
  • Αλατίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτα γαρίδα. Φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι και τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την γαριδομακαρονάδα ζεστή.

Για την σάλτσα ντομάτα – γαρίδα (για 1500 γρ.)
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνουμε τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε μέχρι να ‘μυρίσει’ 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κελύφη και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη, ρίχνουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. 
  • Βράζουμε για 5 περίπου λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό. Σουρώνουμε την σάλτσα από ψιλή σήτα. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, κρυώνουμε την σάλτσα και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου