menu22

Ανοιξιάτικο γλυκό με φρέσκο τυρί

Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, μία μοναδική πρόταση που θα σας ενθουσιάσει.











Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄- 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.




Υλικά
  • 800 γρ. μανούρι
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 4 αβγά φρέσκα χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα τυριά σε μπολ χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι χτυπώντας συνεχώς. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί 30x40 εκατοστών και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. 
  • Στρώνουμε μέσα του το μείγμα και το ψήνουμε για μισή ώρα (μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι). Σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια με κανελοζάχαρη ή με γλυκό βύσσινο ή περγαμόντο.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου