menu22

Μωσαϊκό με αποξηραμένα σύκα


Ένα κλασικό γλυκό στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Ιωάννα Σουλιώτη.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Yλικά
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ.
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας.
  • 250 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 150 ml γάλα
  • 60 γρ. κακάο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη.
  • 30 ml μαύρο ρούμι
  • 4 αποξηραμένα σύκα
  • Παγωτό βανίλια (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το ρούμι, τα αποξηραμένα σύκα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  • Σερβίρουμε το μωσαϊκό με παγωτό.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου