menu22

Μπρουσκέτες με ψητό αρνί και εύκολο τσάτνεϊ κρεμμυδιού

Λαχταριστό ορεκτικό με αρνί και μαριναρισμένα κρεμμύδια.








Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά

  • 200 γρ. ψημένο αρνί, χωρίς κόκαλο, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 4 μεγάλες φέτες πολύσπορο ψωμί ή ολικής
  • 4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα χρένου (horseradish - στα σούπερ μάρκετ)
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • λίγα φύλλα ρόκας
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξίδι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το γιαούρτι με τη σάλτσα χρένου. 
  • Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε με το γιαουρτένιο μείγμα και μοιράζουμε πάνω σε κάθε μία το τσάτνεϊ κρεμμυδιού. Βάζουμε σε κάθε μία φέτα περίπου 40-50 γρ. αρνί, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με λίγα φύλλα ρόκας και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε. 

Πηγή -  γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου