ΜΕΝΟΥ

Pages

Τορτίγια γεμιστή με κιμά κοτόπουλου

Λαχταριστές τορτίγιας που θα σας χορτάσουν με την μοναδική τους γεύση.









Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
4 τορτίγιες διαμέτρου 20 εκ.

Για τον κιμά
  • 800 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 200 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί.
  • 2 κ.σ μουστάρδα με μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Για επάλειψη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ.πράσινο πιπέρι
  • 2 κ.σ.ροζ πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ.φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Για το μείγμα της φρυγανιάς
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ¼ κ.γ. πάπρικα

Eκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, για 30 λεπτά.
  • Για την επάλειψη της τορτίγιας βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το πράσινο πιπέρι, το ροζ πιπέρι, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, τον βασιλικό και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε λίγο τις άκρες στα πλαϊνά κάθε τορτίγιας και απλώνουμε 200 γραμμάρια από το μείγμα του κιμά. Βάζουμε μέσα στον κιμά μία φέτα σκληρό τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Έπειτα ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα και την πάπρικα.
  • Περνάμε τις δύο άκρες κάθε τορτίγιας, στο μείγμα της φρυγανιάς και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο τις τορτίγιες με το μείγμα με το πράσινινο και το ροζ πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες τις τορτίγιες και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου