menu22

Μπομπάρι με πατάτες στον φούρνο

Μία φανταστική παραδοσιακή συνταγή η οποία φτιάχνετε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με μικρές παραλλαγές.











Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 45΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 1 έντερο χοιρινό
  • 1 κιλό συκωταριά αρνίσια
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • λίγο μπαχάρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνια (τον χυμό τους)

Eκτέλεση
  • Πλένουμε το έντερο με νερό και ξίδι. Ζεματάμε τη συκωταριά σε νερό που κοχλάζει για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό, τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε τη συκωταριά με το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. 
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, την πάπρικα, το κύμινο, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. 
  • Δένουμε τη μία άκρη του εντέρου και με ένα χωνί γεμίζουμε με τη γέμιση, φροντίζοντας να μην το παραγεμίσουμε. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί τυλίγοντάς το σαν σαλίγκαρο. Τρυπάμε σε 10 σημεία με οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Βάζουμε γύρω του τις πατάτες αλατοπιπερωμένες. 
  • Περιχύνουμε με 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι νερό και τον χυμό λεμονιού και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου