menu22

Κεφτέδες φούρνου με κρεμμύδια και δεντρολίβανο


Λαχταριστοί κεφτέδες για το κυριακάτικο τραπέζι.












Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 4 φρυγανιές
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Kαθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις στρώνουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμε από πάνω το δεντρολίβανο. Mουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε. Zυμώνουμε καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη για 10 λεπτά περίπου και βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. 
  • Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί πάνω από το δεντρολίβανο και τα κρεμμύδια. Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, τις 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα περίπου. 
  • Στη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζουμε να περιχύνουμε τους κεφτέδες με το ζουμάκι του ταψιού.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου