ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπεζέδες γεμιστοί με κρέμα λεμονιού

Λαχταριστό και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος: 30΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 - 6 άτομα
Για τις μαρέγκες

  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 7 κουταλιές της σούπας κρυσταλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα λεμονιού

  • Ξύσμα και χυμό από 4 λεμόνια
  • 4 αυγά
  • 325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 225 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κατσαρόλα
  • 1 αυγοδάρτη
  • 1 βάζο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~
Για τις μαρέγκες

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις. 
  • Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι. 
  • Προσθέτετε τη βανίλια και μια - μία κουταλιά τη ζάχαρη. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη όταν στέκεται.
  • Βάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ και κάνετε στη λαδόκολλα ροζέτες σε απόσταση 2 - 3 εκατοστών.
  • Ψήνετε τις μαρέγκες στο φούρνο για 1 1/2 με 2 ώρες. 
  • Αν ψήσετε και τα 2 ταψιά μαζί, στη μέση του ψησίματος πρέπει να αλλάξετε θέση στα ταψιά.
  • Στη συνέχεια κλείνετε το φούρνο και ανοίγετε το φούρνο 1 εκατοστό περίπου (βάζετε ανάμεσα στην πόρτα και τον φούρνο μια ξύλινη κουτάλα) και αφήνετε τις μαρέγκες άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο.
  • Βγάζετε τις μαρέγκες μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και γεμίζετε τις μισές με κρέμα λεμονιού καλύπτοντας σε σάντουιτς με τις υπόλοιπες.


Για την κρέμα λεμονιού

  • Στο πάγκο της κουζίνας βάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά. 
  • Χτυπάμε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους. 
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. 
  • Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή. 
  • Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την εστία και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο. 
  • Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα και μετά ρίχνετε την κρέμα λεμονιού σε κορνέ για να γεμίσετε τους μπεζέδες. 
  • Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου