ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλτσόνε ανοιχτό με λαχανικά τουρλού


Ενα γρήγορο και εύκολο ορεκτικό


Προετοιμασία 20΄
Μαγείρεμα 50΄




~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3 ντομάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και τα στρώνουμε όλα μαζί στο ταψί. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε από το φύλλο 2 δίσκους διαμέτρου 30 εκατοστών. 
  • Μοιράζουμε τα λαχανικά στους δίσκους και γυρίζουμε τις άκρες τους προς τα μέσα. 
  • Λαδώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Tip: 
  • Θα πρέπει να αφήσουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά να κρυώσουν, αλλιώς θα χαλάσει το φύλλο της ζύμης.


Πηγή - ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου