Τα σούπερ κρέατα που τρως στα high εστιατόρια και παθαίνεις πλάκα δεν είναι καλύτερα από αυτά που σου δίνει ο χασάπης σου. Ούτε ο σεφ είναι καλύτερος από εσένα. Καλά, μπορεί και να είναι!
Το νόημα είναι ότι η μαρινάδα κάνει όλη τη διαφορά. Δοκίμασε τις συνταγές και άσε τους καλεσμένους σου να αναρωτιούνται για το ταλέντο σου στο ψήσιμο.
Για κοτόπουλο με κρούστα !
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για μαρινάδα άμεσης δράσης
- 2 κούπες σάλτσα σόγια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα λεμόνια στα τέσσερα
- 1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο
- Αλατοπίπερο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αναμίξτε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ.
- Φυσικά στίψτε τα κομμένα λεμόνια αλλά αφήστε και τις στυμμένες φλούδες μέσα στο μίγμα.
- Η διαφορά της συγκεκριμένης μαρινάδας είναι ότι δεν αφήνουμε το κρέας μέσα για ώρες ή για μία νύχτα αλλά τη χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Βουτήξτε τα κομμάτια κρέας στη μαρινάδα και αμέσως βάλτε τα στη φωτιά
- Γυρίστε πλευρά μετά από δύο λεπτά.
- Ύστερα από τέσσερα λεπτά ξαναβουτήξτε στη μαρινάδα και συνεχίστε το ψήσιμο. Μετά 4 λεπτά το ίδιο κ.ο.κ.
- Επειδή το συγκεκριμένο ψήσιμο απαιτεί πολύ καυτή θράκα, αν η ψησταριά αρχίσει να φλέγεται, βγάλτε το κοτόπουλο και αφήστε το στη μαρινάδα μέχρι να καταλαγιάσει η πυρκαγιά οπότε και θα το ξαναβάλετε πάνω.
- Στο τέλος θα έχετε ένα φιλέτο κοτόπουλου με μαγική γεύση αλλά και κρούστα
##############################
Μοσχάρι - Χοιρινό
Ξέχνα τα TGI Fridays, Μαρινάδα Jack Daniels στο ..τηγάνι για τα κάρβουνα!
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1 κούπα ουίσκι Jack Daniels
- 1/2 κούπα φυστικέλαιο
- 1/2 κούπα μηλόξιδο
- 1/2 cup κέτσαπ
- 2 κουταλιές σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 3 κουταλιές σούπας Nescafe
- 1/4 κούπας μέλι
- 3 κουταλάκια τσαγιού αλάτι
- 2 κουταλάκια τσαγιού Ταμπάσκο
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια τσαγιού πιπέρι
- 2 αλεσμένο γαρύφαλλο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζετε όλα τα ρευστά υλικά μαζί σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα αναμειγνύετε.
- Προσθέτετε τα στερεά υλικά και ανακατεύετε για ένα με δύο λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα για να δέσουν όλα τα υλικά.
- Με αυτό το μίγμα περιχύνετε τα κρέατα και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Μετά, ψήσιμο!
##############################
Χοιρινά Παϊδάκια
Φάε όπως στο Route 66, Η τέλεια BBQ Sauce για απόλυτο USA παϊδάκι
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 400 γρ. Μαργαρίνη
- 4 κουταλάκια τσαγιού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας Γούστερ σος (Worcestershire)
- ¾ της κούπας ξύδι
- 2 κουταλάκια τσαγιού πιπέρι
- ½ λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Λιώστε τη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τα να πάρουν βράση.
- Χαμηλώστε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει και αναμείξτε με το κρέας για 2-3 ώρες πριν το ψήσιμο.
##############################
Αρνί
Το παϊδάκι αντέχει στην κρίση, Η σωστή ελληνική συνταγή
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
- ¼ κούπα λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κουτάλι τσαγιού θυμάρι
- ½ κουτάλι τσαγιού ρίγανη
- Μερικά φύλλα δάφνης
- Αλατοπίπερο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αναμίξτε όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Αλείψτε τα παϊδάκια και αφήστε τα για περίπου 4 ώρες.
- Η ίδια μαρινάδα κάνει και για μεγαλύτερο κομμάτι αρνί στο φούρνο, απλά το κρέας πρέπει να μαριναριστεί για διπλάσιες ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου