ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιγκουίνι με χτένια μοσχολέμονο και κόλιανδρο



Άλλη μια συνταγή αφιερωμένη στο καλοκαίρι.


Χρόνος Προετοιμασίας 30'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1000 γρ. λινγκουίνι
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 1000 γρ. χτένια καθαρισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
  • 110 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λάιμ τοχυμό του
  • 1/3 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο & εξτρά για γαρνιτούρα
  • 500 ml ζωμό λαχανικών περίπου 2 κούπες.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε καλά αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λιγκουίνι μας να βράσουν για περίπου 9-11 λεπτά ώστε να γίνουν Al dente ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σκόρδο να σοταριστεί για περίπου 3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε ακόμα για 2 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοολ από το κρασί. 
  • Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου (ή όποιον άλλο έχουμε επιλέξει), και αφήνουμε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό του μοσχολέμονου καθώς και το κόλιαντρο και αλατοπιπερόνουμε ανάλογα. 
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πολύ ίσα ίσα να διατηρεί το μίγμα μας σε θερμοκρασία και στο διάστημα αυτό να μαγειρέψουμε τα χτένια.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία και τοποθετούμε μέσα τα χτένια να μαγειρευτούν από κάθε πλευρά για 1 περίπου λεπτό. Θα πρέπει η κάθε πλευρά τους να έχει αποκτήσει μια χρυσοκαφέ απόχρωση.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μπολ, τοποθετούμε από πάνω τα χτένια και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας. Μπορούμε να γαρνίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου