ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρακάς


Λαδερός νόστιμος αρακάς!!






 



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 2 πρέζες Αλάτι
  • 1 πρέζα Πιπέρι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ Ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα Ζάχαρη
  • 2 πατάτες
  • Νερό 1 1/2 κούπα περίπου

 

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αρχικά σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον άνιθο με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά μας και ανακατεύουμε. 
  • Ρίχνουμε τον πελτέ, το νερό, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τέλος το νερό μας. 
  • Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και προσέχουμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό.

Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου