ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοκκινιστό πιλάφι με γαρίδες

Εύκολο και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 30΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι να αναμιχτεί με τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή εστία μισοσκέπαστο για περίπου 12 λεπτά.
  • Όταν φουσκώσει το ρύζι ρίχνουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και ανακατεύουμε αφήνοντας να σιγοβράζει για άλλα 5 λεπτά. Προαιρετικά ρίχνουμε λίγο ταμπάσκο.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου