ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρώσικη σαλάτα

Συνοδέψτε τη με το μεσημεριανό σας και φρέσκο ψωμί

 Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 3 πατάτες (μέτρια βρασμένες)
  • 2 καρότα (μέτρια βρασμένα)
  • Μερικά φρέσκα φασολάκια (βρασμένα)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού αρακά (βρασμένο)
  • Μαγιονέζα
  • 3 αυγά (βραστά)
  • 2 παντζάρια (βρασμένα)
  • Αγγουράκια τουρσί
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μαζί με τα καρότα για 15 λεπτά (τα βράζουμε μέτρια όχι πάρα πολύ). 
  • Σε άλλο σκεύος βράζουμε για 7 λεπτά τα αυγά. 
  • Συνεχίζουμε βράζοντας τον αρακά με τα φασολάκια για 15 λεπτά και τα παντζάρια για 25 λεπτά.
  • Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια σε μικρούς κύβους.
  • Προσθέτουμε τον αρακά,αλάτι, πιπέρι και ½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα για να ενωθούν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε επίσης το ένα αυγό ψιλοκομμένο.
  • Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και στρογγυλεύουμε την επιφάνεια.
  • Σκεπάζουμε τη σαλάτα με λίγη μαγιονέζα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα αυγά, τα παντζάρια κομμένα σε φέτες, τα αγγουράκια τουρσί και την κάππαρη.
  • Συνοδέψτε τη με ψωμάκι γεμιστό.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου