ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαρμπούνια με μυρωδικά στο χαρτί

Μία σουπερ συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, για μετά το Πάσχα

Χρόνος Προετοιμασίας 60'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1500 γρ. μπαρμπούνια
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φρέσκια ρίγανη 1 κ.γ. ή θυμάρι
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φετάκια


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια.
  • Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγανάκι και τηγανίζουμε ελαφρά τη φρυγανιά με τα ξερά μυρωδικά, για 2 λεπτά.
  • Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι (και τα μυρωδικά, αν είναι φρέσκα). Ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
  • Ετοιμάζουμε διπλά κομμάτια αλουμινόχαρτου, για να τυλιχτεί κάθε ψάρι ξεχωριστα. Τα λαδώνουμε.
  • Αλείφουμε με το μείγμα της φρυγανιάς τα ψάρια μέσα-έξω, φροντίζοντας να πάει παντού. Αν περισσέψει μείγμα, το βάζουμε στις κοιλιές.
  • Ακουμπάμε κάθε ψάρι σ' ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, βάζουμε επάνω ένα φετάκι λεμονιού και κλείνουμε καλά, αλλά όχι σφιχτά, κάθε πακετάκι, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας.
  • Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ,ανάλογα με το μέγεθος των ψαριων

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου