ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλώσσα στο τηγάνι με πατάτες

Μία πρόταση από την Ντόρα Φιλίππου για το μεσημεριανό σας.


Ημέρα προβολής 07/04/2014








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 400-500 γρ. γλώσσα
  • 50 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • Αλάτι-πιπέρι


Για τις πατάτες φούρνου:

  • 2 πατάτες
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • Αλάτι-πιπέρι


Για τη σαλάτα:

  • 1 ντομάτα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 5 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 κλ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλ. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι


Για τη σος μαγιονέζας:

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Χυμό από ½ λάιμ


~ ~ ~ ~ ~ Εκτελέση ~ ~ ~ ~ ~
  • Φιλετάρουμε τη γλώσσα.
  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μαργαρίνη με βούτυρο.
  • Αλατοπιπερώνουμε τη γλώσσα και την προσθέτουμε στο κρεμμύδι. 
  • Σβήνουμε με κρασί. 
  • Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο και ξύσμα από λάιμ.

Για τις πατάτες:
  • Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. 
  • Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη με βούτυρο, κόβουμε και βάζουμε τις βρασμένες πατάτες. 
  • Πασπαλίζουμε με μαργαρίνη με βούτυρο και τις ψήνουμε στους 250 βαθμούς, για 5 λεπτά.

Για τη σαλάτα:
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη ντομάτα. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.
  • Ρίχνουμε ρίγανη και θυμάρι στη ντομάτα, το κρεμμύδι και τις ελιές προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Για τη σος μαγιονέζας:
  • Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την πάπρικα και το χυμό λάιμ.
~ ~ ~ ~
  • Σερβίρουμε τις πατάτες, την τηγανητή γλώσσα και τη σαλάτα. 
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σος μαγιονέζας.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου