ΜΕΝΟΥ

Pages

Φωλιές κανταϊφιού

Ενα γλυκό με γέμιση κατίκι Δομοκού και γλυκό κυδώνι








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 200 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο Κέρκυρας

Γέμιση

  •  200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
  •  20 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  •  20 γραμμάρια μέλι

Γλυκό κυδώνι

  • 500 γραμμάρια κυδώνια
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια γλυκόζη
  • 400 γραμμάρια νερό
  • 30 γραμμάρια χυμό λεμόνι




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Φτιάχνουμε τις φωλιές, βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. 
  • Σιροπιάζουμε ελαφρά και περιμένουμε να κρυώσει.

Γέμιση
  • Όλα τα υλικά μαζί σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ. 
  • Μόλις κρυώσουν οι φωλιές γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε με γλυκό κυδώνι

Γλυκό κυδώνι
  • Βράζουμε τα κυδώνια και στραγγίζουμε το νερό. 
  • Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα βρασμένα κυδώνια. 
  • Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε. 
  • Προαιρετικά αρώματα: κανέλα και γαρύφαλλο.

Συνταγή του Chef ΘΕΟΔΟΤΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ


Πηγή - Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου