ΜΕΝΟΥ

Pages

Συνταγή ζύμης για τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, σπανακοπιτάκια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία
Μερίδες : Για ?? τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Είναι μια υπέροχη ζύμη για πιτάκια..εύκολη και μάλιστα και νηστίσιμη, Δοκιμάστε την!!

Υλικά

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • Μαγιά νωπή 12 γραμμάρια ή αν θέλετε ξερή 1/2 φακελάκι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
  • Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινήσει.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι , τη μαγιά και το χλιαρό νερό και τέλος το καλαμποκέλαιο.
  • Τα χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Στη συνέχεια την αφήνουμε για λίγη ώρα σε ένα σκεύος με καπάκι που κλείνει για να ξεκουραστεί.


  • Και όταν είναι έτοιμη ανάλογα με το τι θέλουμε να φτιάξουμε πχ. τυροπιτάκια, λουκανικοπιτακια ή σπανακοπιτάκια παίρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά και ανοίγουμε με ένα πλάστη αλλά είναι τόσο εύκολη ζύμη που μπορείτε και με τα χέρια σας!!!
  • Στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια σας!! Χωρίς να τα πασπαλίσετε με αυγό!!!!

Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου