ΜΕΝΟΥ

Pages

Πέννες με σάλτσα τόνου


Ενα ζυμαρικό για το μεσημεριανό σας.









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
  • 500 γραμ. πέννες
  • 2 κονσέρβες τόνο
  • 800 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • μισό κ.γ. κόλιανδρο
  • μισό κ.γ. σκόρδο τριμμένο
  • μισό κ.γ. αλάτι
  • μισό κ.γ. πιπέρι
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.


  • Προσθέτουμε τον τόνο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα.


  • Ρίχνουμε τα καροτάκια και σβήνουμε με το κρασί.




  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νεράκι. 
  • Αν θέλουμε πιο κόκκινη τη σάλτσα βάζουμε και μία γενναία κουταλιά πελτέ. 
  • Βράζουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά.


  • Στο μεταξύ βράζουμε και τα ζυμαρικά μας.


  • Στα 3 λεπτά πριν από τον τελικό χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και με μία τρυπητή κουτάλα τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που βράζει. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά (περίπου 3-4 λεπτά).


  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Καλή σας όρεξη.


Πηγή - ditucook.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου