ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά αυγά με γλυκοπατάτα και μοτσαρέλα



Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Χρόνος Προετοιμασίας 40΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 άτομα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα προαιρετικά
  • 60 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή κάποιο άλλο τυρί που να λιώνει εύκολα
  • 4 αυγά



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Τρυπάμε την γλυκοπατάτα αρκετές φορές σε όλη της την επιφάνεια. Την βάζουμε σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μισή περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει. 
  • Βγάζουμε την πατάτα απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Την κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Μπορουμέ να την ξεφλουδίσουμε ή να την αφήσουμε έτσι.
  • Αφήνουμε το φούρνο να δουλέυει σε υψηλή θερμοκρασία για το γκρίλ, με τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
  • Αλείφουμε ενα ταψάκι με λάδι και τοποθετούμε εκεί τις φέτες της γλυκοπατάτας έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο του ταψιού.
  • Σπάμε τα αυγά πάνω στις φέτες της γλυκοπατάτας, πασπαλίζουμε με το τυρί, με αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε όσο το φαγητό είναι ακόμη ζεστό. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με λίγη κέτσαπ.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου