Χρόνος προετοιμασίας 5΄
Χρόνος ψησίματος 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 Άτομα
- 200 γρ. ζυμαρικά farfalle
- 300 γρ. ντοματίνια
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
- 1 σφηνάκι τσίπουρο ή λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας.
- Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου, ολόκληρη για να αρωματίσει το λάδι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα (3-4 από αυτά τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν το ζουμί τους), το κουκουνάρι και σβήνουμε με το τσίπουρο ή το κρασί.
- Μόλις μαραθούν ελαφρώς τα ντοματίνια, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας ζεστά με φρέσκο βασιλικό.
Πηγή - foodtrails.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου