ΜΕΝΟΥ

Pages

Φαρφάλες με ντοματίνια και ελιές

Λαχταριστά ζυμαρικά για ένα χορταστικό γεύμα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος ψησίματος 15΄




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 Άτομα
  • 200 γρ. ζυμαρικά farfalle
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο ή λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας.
  • Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου, ολόκληρη για να αρωματίσει το λάδι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα (3-4 από αυτά τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν το ζουμί τους), το κουκουνάρι και σβήνουμε με το τσίπουρο ή το κρασί.
  • Μόλις μαραθούν ελαφρώς τα ντοματίνια, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας ζεστά με φρέσκο βασιλικό.

Πηγή - foodtrails.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου