ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνίσια συκωταριά με ρίγανη

Μαγειρέψτε την συκωταριά με πολλούς τρόπους για το Πασχαλινό τραπέζι





 


Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά

  • 1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  • Γεμίζουμε σχεδόν μια κατσαρόλα με νερό, το αλατίζουμε και βάζουμε μέσα αυτό τη συκωταριά, ώστε να ζηματιστεί για 5 λεπτά περίπου.
  • Όταν τη βγάλουμε, την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει αφαιρούμε τα νεύρα από τα εντόσθια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη συκωταριά.
  • Χρησιμοποιούμε ένα πηρούνι και τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν είναι έτοιμη, σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
  • Την αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να απορροφηθεί το κρασί και να πήξει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
  • Τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
  • Ρίχνουμε από πάνω το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου