ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες αντιναχτές


Κλασική κυπριακή συνταγή, η οποία φημίζεται για τα μεζεδάκια της. Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα με κεντρικό πιάτο τις αγαπημένες πατάτες.

Χρόνος προετοιμασίας 15΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 - 6 μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες μικρές
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθου, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζ. τσαγ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινου

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά.
  •  Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίξτε το φύλλο δάφνης.
  • Ρίξτε τις πατάτες στο τηγάνι. Ανακατέψτε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και σβήστε με το κρασί. 
  • Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και προσθέστε τα στο τηγάνι. 
  • Ανακατέψτε και προσθέστε το ζωμό κότας.
  • Κλείστε το καπάκι και αφήστε τις πατάτες να βράσουν για 25΄. 
  • Τα τελευταία 10΄ προσθέστε τους σπόρους κύμινου, τον άνηθο και το μαϊντανό, αφού τα ψιλοκόψετε.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για ακόμα 10΄ με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να χυλώσει και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρετε τις πατάτες μαζί με τη σάλτσα.

Πηγή - Πατάτες αντιναχτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου