ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθόπιτα

Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας!!


 








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 1/2 κιλό Κολοκύθια
  • 800 Γραμ. Φύλλο κρούστας (περίπου 12 φύλλα)
  • 5 κουταλιές της σούπας Σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 Αυγά χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 300 Γραμ. Φέτα
  • Ελαιόλαδο για επάλειψη φύλλων
 

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αρχικά πλένουμε τα κολοκύθια μας και τα ξύνουμε στο τρίφτη μας. 
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να φύγουν τα υγρά και τα στίβουμε. 
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμειγνύουμε. 
  • Στο τέλος ρίχνουμε και το κολοκύθι μας. 
  • Εάν είναι αρκετά υγρό το μίγμα προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα ,εάν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
  • Σε ένα ταψί νούμερο 34 cm λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε γύρω στα 7 φύλλα κρούστας κάτω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα.


  • Τα 2 από τα 7 φύλλα τα βάζουμε στο κέντρο ακατάστατα πρίν βάλουμε το μίγμα μας.



  • Προσθέτουμε το μίγμα μας στο ταψί πάνω από τα φύλλα. 
  • Στη συνέχεια κλείνουμε όλα τα φύλλα που είναι εκτός του ταψιού προς τα μέσα λαδώνοντας ελαφρά κάθε φορά και μετά προσθέτουμε και άλλα 5 φύλλα κρούστας από πάνω λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα αλλα και το τελευταίο φύλλο μας. 
  • Χαράζουμε σε κομμάτια με προσοχή όχι μέχρι το πάτο του ταψιού μας και ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς.





Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου