ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με εσπεριδοειδή, μανούρι & κρέμα βαλσάμικου

Μία φανταστική σαλάτα από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Hμέρα προβολής 07/04/2014






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 2 λάιμ
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ
  • 2 μανταρίνια
  • 1 σαγκουίνι
  • 100 γρ. ρόκα
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 200 γρ. μανούρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
  • 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
  • Αλάτι-πιπέρι


Για το dressing:

  • 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • Xυμό & ξύσμα από 1 σαγκουίνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. Λευκή Κρέμα Bαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι-πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε τις άκρες από το πορτοκάλι και στη συνέχεια βγάζουμε τη φλούδα, έτσι ώστε να φύγει μαζί και η άσπρη μεμβράνη.
  • Τέλος, κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα εσπεριδοειδή.

Για το dressing:
  • Χτυπάμε στο μούλτι το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, μέλι, κρέμα βαλσαμικού και ελαιόλαδο.
~ ~ ~ ~
  • Σερβίρουμε τη ρόκα με τα εσπεριδοειδή.
  • Προσθέτουμε το μανούρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
  • Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό σουσάμι, αλάτι και πιπέρι.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου