ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με ντοματίνια αβοκάντο και τυρί κρέμα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Είναι η αγαπημένη ομελέτα της κόρης μου και τη φτιάχνει συνήθως μόνη της στο Βερολίνο κάτι κυριακάτικα πρωινο-μεσημεριανά. Φέτος το καλοκαίρι με έμαθε να της τη φτιάχνω κι εγώ. Έγινα εξπέρ! Καμιά φορά της προσθέτει λέει και μερικές φετούλες από καπνιστό σολομό. Φρέσκο ζυμωτό ψωμί θέλει και γίνεται σωστό μεσημεριανό!

Υλικά
  • 6 αβγά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετούλες μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα
  • 1 αβοκάντο μέτριου μεγέθους καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • αλάτι, πιπέρι
  • μερικά φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
  • φρέσκο τυρί κρέμα Arla για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Ετοιμάζετε το αβοκάντο, τα ντοματίνια και τα κρεμμυδάκια όπως περιγράφεται στα υλικά.
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Ενδιάμεσα αλατίζετε ελαφρά.
  • Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με αλατοπίπερο και λίγο νερό και περιχύνετε τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι. Προσθέτετε στο τηγάνι τα μισά ντοματίνια και τις μισές φετούλες του αβοκάντο.
  • Με μια σπάτουλα ανοίγετε την ομελέτα κάθε τόσο σε διάφορα σημεία για να πηγαίνει από κάτω το αβγό. Αφού πάρει χρώμα η κάτω πλευρά, με τη βοήθεια πιάτου γυρίζετε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρετε την ομελέτα σε πιάτο και συνοδεύετε με τυρί κρέμα, τις υπόλοιπες φέτες αβοκάντο, τα υπόλοιπα ντοματίνια και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Πηγή - sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου